L'OCC

L'Orquestra de Cambra Catalana (OCC) va ser fundada per Joan Pàmies l’any 1986. Al llarg dels seus 37 anys de trajectòria s'ha mantingut fidel als seus principis fundacionals.
1986
2023
l’OCC brinda l'oportunitat d'actuar a joves intèrprets juntament amb una plantilla estable de professionals de prestigi; col·labora amb solistes novells del país al costat d'altres noms ja consagrats; ofereix als creadors de l'avantguarda musical la possibilitat d'estrenar les seves produccions i impulsar el seu coneixement; i treballa també en la difusió de les obres de mestres del passat. En el seu extens repertori, que abasta totes les èpoques i compositors, dedica una especial atenció a la interpretació i divulgació de la música catalana.

L'orquestra també ha estat conseqüent amb el rol social que li correspon dins del seu context sociocultural més immediat. Així, en col·laboració amb les entitats que treballen i administren la gestió cultural, accedeix als espais que són més pròxims als ciutadans per tal de fer arribar la seva música a tots els segments de la població.

L'orquestra ha ofert més de set-cents concerts i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d'Espanya. També ho ha fet a Albània, França, Itàlia, Polònia, República Txeca, Argentina, Xile, Mèxic, Uruguai, Líban, Tunísia i Xina. Solistes del prestigi de Nicanor Zabaleta, Montserrat Cervera, León Ara, Régis Pasquier, Evelyne Dubourg, Montserrat Torrent o Enrica Guarini han actuat en els seus concerts. A aquesta relació s'afegeixen noms rellevants del panorama actual com Ludmil Angelov, Marco Fiorini, Assumpta Mateu, Jesús Angel León, Montserrat Gascón, Albert Guinovart, Yuval Gotlibovich, Raquel Castro, Marta Arbonés, Joan Espina o Melani Mestre. Entre els directors que han estat al capdavant de l'orquestra destaquen Mihail Angelov, Marçal Gols, Lucien Jean Baptiste, Yukio Kithara, Milen Nachev, Gerard Pastor, Roit Feldenkreis o Xavier Pagès-Corella. 

L’OCC ha enregistrat per a les Ràdios i Televisions d'Espanya, França, l'Argentina, Mèxic i Tunísia. També té gravats set CD amb música inèdita, fonamentalment de compositors catalans. 

L'orquestra s’empara en l'associació que porta el seu nom, és orquestra resident del Festival de Música del Maresme i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i l’AIE

Directors de l'occ

col·labora, patrocina, recolza