L'OCC

Fundada per Joan Pàmies l’any 1986, l'Orquestra de Cambra Catalana vetlla per l'excel·lència de les seves interpretacions, per apropar la música a tothom, per promoure els joves talents i per innovar i difondre noves creacions.
1986
2024
L'orquestra ha ofert més de set-cents concerts i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d'Espanya. També ho ha fet a Albània, França, Itàlia, Polònia, República Txeca, Argentina, Xile, Mèxic, Uruguai, Líban, Tunísia i Xina.

Solistes del prestigi de Nicanor Zabaleta, Montserrat Cervera, León Ara, Régis Pasquier, Evelyne Dubourg, Montserrat Torrent o Enrica Guarini han actuat en els seus concerts. En aquesta relació s'afegeixen noms rellevants del panorama actual com Ludmil Angelov, Marco Fiorini, Assumpta Mateu, Miquel Marín, Jesús Angel León, Yuval Gotlibovich, Raquel Castro, Marta Arbonés, Joan Espina o Melani Mestre.

Entre els directors que han estat al capdavant de l'orquestra destaquen Mihail Angelov, Marçal Gols, Lucien Jean Baptiste, Yukio Kithara, Milen Nachev, Gerard Pastor, Roit Feldenkreis o Xavier Pagès-Corella. 

L’OCC ha enregistrat per a les Ràdios i Televisions d'Espanya, França, l'Argentina, Mèxic i Tunísia. També té gravats set CD amb música inèdita, fonamentalment de compositors catalans. 

L'orquestra s’empara en l'associació que porta el seu nom, és orquestra resident del Festival de Música del Maresme i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i l’AIE

Directors de l'occ

Col·laboracions